Museum Bussemakerhuis

Museum Bussemakerhuis is een Museum gelegen aan Ennekerdijk 11 in Borne.

Meer informatie over Museum Bussemakerhuis in Borne

De tentoonstelling "B.L.A.U.W" vertelt over de geschiedenis, toepassing en mogelijkheden van blauwverven en blauwdruk. Het is een ambachtelijke en arbeidsintensieve techniek die veel vakmanschap vereist. In het najaar kleurt Borne blauw met het project "Borns Blauw", waar verschillende organisaties aan meedoen. Het Bussemakerhuis, Cultureel Podium Bornse Synagoge en Sortimentstuin de Kloostergaarde hebben ook een gezamenlijke inbreng in dit project. Binnen het museum wordt veel aandacht besteed aan de familie- en bedrijfsgeschiedenis van de familie Spanjaard. Er is ook een mogelijkheid om binnen te kijken bij het enige overgebleven 18e-eeuwse linnenhandelshuis in Nederland. Er zijn verschillende manieren om het Bussemakerhuis te steunen, zoals vriend worden of vrijwilliger worden. Daarnaast is er ook een nieuwsbrief beschikbaar en zijn er educatie- en kinderactiviteiten.

Wil je weten wat Museum Bussemakerhuis verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Museum Bussemakerhuis of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Museum Bussemakerhuis? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Museum Bussemakerhuis het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Borne. Opzoek naar Museum Bussemakerhuis reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Museum Bussemakerhuis

Bezoekers bekeken ook